Prachtige vierkantshoeve, gelegen in het rustige Velm, Halingenstraat 72 Biedingssysteem

Verkocht Velm Halingenstraat 72
De prachtige vierkantshoeve is gebouwd in 1890 en gelegen op een perceel grond van 73 are 64 ca. Ze heeft in de loop der jaren een positieve renovatie ondergaan.
Grenzend aan het perceel bevindt zich een grote gedraineerde paardenpiste. Op de helling achteraan op het terrein (100 % mergelgrond) is er sinds 2003 een zuidelijk georiënteerde wijngaard met 400 Chardonnay wijnstokken aangeplant.
Het hoofdgebouw is opgebouwd uit volsteense muren en is voorzien van een volledig geïsoleerde zolder. Op gelijkvloerse verd. is er een living, zitplaats, ruime keuken en een badk. met bad en douche. Verder zijn er 4 ruime slaapkamers waarvan 1 met een aparte dressing en ruime badkamer. De eetkamer is voorzien van een pelletkachel, de living van een openhaardcassette.
Dit gebouw is bovendien volledig onderkelderd en gedeeltelijk voorzien van een gewelfd plafond. Rondom het hoofdgebouw zijn er een 3 tal bijgebouwen gelegen. Allen ingericht of nog verder in te richten naar bijvoorbeeld een B&B.
Het eerste bijgebouw (links naast de woning) heeft ... een opp. van 270 m² en is volledig vernieuwd in 2003. Dit gebouw is met vloerverwarming op het gelijkvloers. Bestaat uit onder andere een toonzaal van 60 m², apart zaaltje, volledig en met professionele apparatuur ingerichte keuken en een goederen lift op het glvl. De bovenverdieping is momenteel ingericht als stockageruimte waar verschillende kamers met elkaar in verbinding staan en de vloer is afgewerkt met gevleugelde beton, dus bereikbaar met transpalet. in dit gebouw is een hijslift tot 2 ton geïnstalleerd die bereikbaar is via een aparte ingang die uitgeeft op de inrit.
In dit gebouw zijn de plafond geïsoleerd en dit door middel van sandwichpanelen met originele dakpannen als afwerking.
Op dit bijgebouw zijn sinds 2009 uit het zicht 48 zonnepanelen geïnstalleerd.
Het tweede bijgebouw is een schuur van 200 m² en een vrije hoogte van 10 m. Het originele dakgebinte is hier nog zichtbaar en kan verder afgewerkt worden naar eigen smaak.
Het derde bijgebouw is momenteel ingericht als paardenstal en voorzien van originele gesplitste staldeuren.
Op de ingerichte binnenkoer van ongeveer 400 m² kan men doorheen het volledig jaar in alle rust genieten.
Lees meer Verberg